当前位置: 首页>>科学研究>>学术交流>>正文

关于学术讲座的通知——Solving Monotone Variational I nequalities and Complementarity Problems by Progressive hedging

2017-09-29  (阅读:

关于学术讲座的通知——Multi-period Stochastic Manpower and Productivity Optimization in A Hierararchical System

各学院、部门:

为了营造学术氛围,拓展学术领域,学校邀请澳大利亚科廷大学(Curtin University)教授Kok Lay Teo到我校讲学,现将有关事宜通知如下:

一、讲座题目:Multi-period Stochastic Manpower and Productivity Optimization in A Hierararchical System

二、讲 座 人:澳大利亚科廷大学(Curtin University)教授 Kok Lay Teo

三、时 间:2017年9月29日10:00-11:30

四、地 点:宁静楼150

五、学术讲座人简介:

Kok Lay Teo是澳大利亚科廷大学(Curtin University)数学与统计系杰出教授(John Curtin Distinguished Professor)。 Teo教授主要从事最优控制、优化理论与应用、通讯信号处理、金融优化决策理论等方面研究,领导开发了用于求解非线性最优控制问题的专门软件包MISER等,出版英文专著5本,发表高水平科研论文近400篇,应邀在著名国际学术会议上做主题发言、大会报告和邀请报告20余次。孙捷教授在华盛顿大学师从冯诺依曼奖及丹茨格奖双项获得者洛克菲勒教授。孙捷教授曾获新加坡国立大学杰出大学研究者奖,也是国大唯一获得讲座教授职务的中国移民,是国际信息科学学院评出的2002-2012期间被引用率最高的学者之一。

六、学术讲座主要内容:

In this talk ,we consider the manpower optimization problem for a manufacturing company with a hierarchy system of M levels. We take both the manufacturing plant workers and managerial staff into account.The aim of the problem is to minimize the total human resource cost at the end of the time horizon,while maximizing the total output.The problem is subject to a satisfy the minimum number requirement with a specified probability.This manpower optimization problem can naturally formulated as astochastic discrete-time optimal control problem .We then show that this stochastic optimal control problem is equivalent to a deterministic optimal control problem .It is further shown that the deterministic optimal control problem can be reduced to an equivalent linear programming problem, which can be solved very efficiently by using the interior-piont algorithm.

请参加讲座的师生提前10分钟达到会场,并将手机调到静音或震动状态。

数学与计算机科学学院 科研处

2017年9月29日

上一条:中国人类学民族学研究会山地民族研究专业委员会成立大会暨中国山地文明研究首届高...
下一条:教育部长江学者、香港大学梁贯成教授应邀到我校作学术报告